úterý 1. srpna 2017

Fazolový salát se sušenými rajčaty

Sytý salát který v kombinaci s pečivem může posloužit jako lehká večeře. Použila jsem fazole z konzervy kvůli jejich rychlé přípravě. Salát je výborný čerstvý i uleželý z lednice, vychlazený je ideální na léto, když není chuť na teplá jídla.


Suroviny na dvě porce:

plechovka (260 g) červených fazolí
1 (170 g) velké rajče
1 (100 g) střední paprika
půlka (50 g) červené cibule
4 půlky (30 g) sušených rajčat v oleji 
8 zelených oliv
1 nadrcený stroužek česneku
chilli paprička
sůl, pepř

Postup:

Fazole vylejeme do cedníku, důkladně opláchneme od nálevu a přendáme do velké mísy. Rajče, papriku, cibuli, sušená rajčata a kousek chilli papričky nakrájíme na drobno a přidáme k fazolím. K vytvoření hustější konzistence malou část salátu lehce rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přidáme nasekané olivy, nadrcený česnek a dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty na 1 porci:

Energie: 961 kJ
Bílkoviny: 12 g
Tuky: 5 g
Sacharidy: 31 g
Vláknina: 12 g

Žádné komentáře:

Okomentovat