sobota 26. srpna 2017

Mrkvovo - celerová pomazánka




Suroviny na dvě porce:

200 g najemno nastrouhané mrkve
100 g najemno nastrouhaného celeru
150 g (1 kelímek) jogurtu
30 g majonézy
šťáva z citronu (není nutná)
hladkolistá petržel (není nutná)
sůl a pepř

Postup:

Všechny ingredience pořádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a kapkou citrónové šťávy.
Pokud chceme udělat lehčí a zdravější variantu, nahradíme majónezu jogurtem.


Nutriční hodnoty na 1 porci:

Energie: 885 kJ
Bílkoviny: 4 g
Tuky: 14 g
Sacharidy: 16 g
Vláknina: 3 g

Nutriční hodnoty na 1 porci bez majonézy:

Energie: 520 kJ
Bílkoviny: 5 g
Tuky: 4 g
Sacharidy: 17 g
Vláknina: 3 g


Žádné komentáře:

Okomentovat