pondělí 7. srpna 2017

Zeleninová omáčka s cizrnou a indickým kořením

Jednoduchá omáčka bez smetany a bez zahušťování. Hodí se skvěle k rýži i indickým plackám naan nebo chapati. Je dobrá i studená, a tak se hodí do krabičky na cesty, kde není možnost si jídlo ohřát.

Suroviny na 2 porce:

2 (100 g) kapie
3 (400 g) velká rajčata
1 (40 g) menší mrkev
půlka (50 g) cibule
1 stroužek česneku
2 PL (18 g) oleje nebo ghí
1 plechovka (240 g) cizrny
1 PL (8 g) cukru
kari, skořice, cumin, garam masala, chilli, kurkuma

Postup:

Cibuli, kapie, mrkev a česnek nakrájíme na větší kusy a zprudka opečeme na oleji/ghí na pánvi. Jakmile cibule začne hnědnout a na paprice se začnou tvořit tmavé puchýřky, přidáme nakrájená rajčata a restujeme tak dlouho, dokud se z nich nezačnou odlupovat šlupky. Vzniklou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do podoby husté omáčky s kousky. K omáčce přidáme cizrnu, okořeníme, osladíme a necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat kapku citrónové šťávy.


Nutriční hodnoty na 1 porci:

Energie: 1.100 kJ
Bílkoviny: 8 g
Tuky: 9 g
Sacharidy: 35 g
Vláknina: 15 g


Žádné komentáře:

Okomentovat