pátek 1. září 2017

Tvarohový koláč se sušenkami

Rychlý a jednoduchý koláč který je plný bílkovin. Schválně není příliš sladký, na talíři ho totiž doplňuji sladkým sirupem nebo ovocným rozvarem.




Suroviny:

1 (190 g) balení ovesných sušenek Martinek bez čokolády
50 g másla
750 g (3 vaničky) nízkotučného tvarohu
40 g (1 pytlík) pudinku - hodí se vanilkový, čokoládový a výborný je i meruňkový od Amylonu
50 g cukru - část můžete nahradit vanilkovým cukrem
1 vejce
50 g hořké 70% čokolády (není nutné)
lžíce polotučného mléka (není nutné)

Postup:

Sušenky spolu s máslem mixujeme dokud nevznikne jednolitá hmota, tuto směs rozvrstvíme na dno koláčové formy. V míse smícháme tři tvarohy, pudink a vejce, krém navrstvíme na těsto a dáme péct do trouby na 15 - 20 minut při středním stupni. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu se lžící mléka a natřeme ji na vychladnutý koláč. 

Koláč skladujeme v lednici, před krájením ho doporučuji nechat pár minut povolit.

Nutriční hodnoty na 1/8:

Energie: 1.230 kJ
Bílkoviny: 14 g
Tuky: 13 g
Sacharidy: 30 g

Nutriční hodnoty na 1/8 bez čokolády:

Energie: 1.082 kJ
Bílkoviny: 13 g
Tuky: 10 g
Sacharidy: 28 g


Žádné komentáře:

Okomentovat