pátek 20. října 2017

Celozrnný perník s mrkví

Jednoduchý celozrnný perníček s mrkví a dýňovými semínky. Mrkev není v perníku cítit ale je díky ní pěkně nadýchaný. Výborný je politý čokoládou a zasypaný kokosem, pro lehčí variantu ho místo čokolády můžete doplnit jogurtem nebo tvarohem.



Suroviny na 8 kousků:

360 g celozrnné mouky (použila jsem pšeničnou)
200g cukru
20 g kakaového prášku
250 ml vody
50 ml oleje
1 vejce
100 g jemně nastrouhané mrkve
20 g dýňových semínek
kypřící prášek do perníku

Postup:

Množství těsta je přizpůsobeno na poloviční plech, myslím že by vystačilo i do remosky.
Nejprve smícháme všechny suché ingredience a jemně nastrouhanou mrkev. Do směsi přidáme vejce, vodu a olej, pořádně promícháme a vlijeme do vymazaného a moukou (nebo kokosem) vysypaného plechu. Pečeme na střední stupeň a po přibližně 20 minutách zkontrolujeme špejlí.

Nutriční hodnoty na 1 kousek z 8:

Energie: 1.457 kJ
Bílkoviny: 7 g
Tuky: 9 g
Sacharidy: 59 g
Vláknina: 2,6 g



Žádné komentáře:

Okomentovat